Kertaluontoisia välittämisen keikkoja kaikille lasten ja nuorten ryhmille!
Nuorta välittämistä yhdistää merkityksellisellä tavalla kaksi eri sukupolvea – nuoret ja ikäihmiset. Keikoilla syntyy aitoja kohtaamisia, joissa ikäero haihtuu ja tilalle tulee yhteinen ilo!
Kaikki lasten ja nuorten ryhmät ovat tervetulleita keikoille, oli aktiviteettina sitten leipomista, jumppaa tai vaikkapa yhteinen taidetuokio! Toimintakoordinaattorimme tekevät osallistumisesta helppoa ja sujuvaa koordinoimalla teille keikan ikäihmisten palveluyksikköön.
Tervetuloa hyvän mielen lähettilääksi!
Lähtekää keikalle ja hakekaa Pikkulotta -stipendiä!
Pikkulotta -stipendiä voivat hakea opetusryhmät (1.–9. luokat) sekä lasten ja nuorten yhdistykset ja järjestöt. Lasten ja nuorten tulee olla iältään noin 7–16-vuotiaita.. Ennen hakemuksen lähettämistä ryhmän tulee tehdä hyvä teko tai sopia sen suorittamisesta.
Lotta Svärd Säätiö jakaa parhaiden hakemusten kesken 5 000 € käytettäväksi luokkaretkeen tai muuhun yhteiseen projektiin. Varat tulee käyttää suoraan lasten ja nuorten hyväksi. Lisäksi ansioituneita hakemuksia palkitaan luokkaretkillä Lottamuseoon Tuusulaan.
Välittämisen keikalla vuonna 2024 olleet ryhmät voivat hakea Pikkulotta -stipendiä. Hakuaika on 1.1.-31.10.2024.
Lue lisää täältä!
Yhteistyö pähkinänkuoressa
Roolit
Toimintakoordinaattorimme koordinoi keikan palvelutaloon tai muuhun palveluyksikköön. Hän on paikan päällä fasilitoimassa ja tukemassa teitä keikan aikana, ellei toisin sovita.
Ryhmänohjaaja tuntee oman ryhmänsä. Hän suunnittelee ryhmän kanssa teeman mukaisen ohjelman keikalle. Hän tekee tarvittaessa ryhmäjaon ja jakaa vapaaehtoistehtävät ryhmässä. Yleensä ryhmänohjaaja valmistelee ryhmänsä keikalle valmiiden materiaalien avulla. Sovittaessa toimintakoordinaattori voi kertoa toiminnasta ryhmälle tai auttaa suunnittelussa.
Tarvikkeista ja muista asioista sovitaan keikan sopimisen yhteydessä.
Ajankäyttö
Ryhmänohjaajan on hyvä huomioida teeman edellyttämä aika sekä siirtymät kohdepaikkaan ja takaisin. Jos aikataulu on tiukka, kannattaa valita yksinkertainen teema. Jos kyseessä on koululaisryhmä, on suositeltavaa käyttää keikkaan kaksoistunti. Tilanteesta riippuen lyhyempikin aika riittää.
Ehdota useita ajankohtia, jotta sopiva ajankohta keikalle löytyisi mahdollisimman helposti. Yleensä palvelutaloille aikainen aamu tai lounasaika ovat haastavia.
Etukäteisvalmistautumiseen kannattaa varata yksi tunti, mutta ennakkoinfo on mahdollista käydä läpi myös lyhyemmässä ajassa. Ryhmänohjaaja voi valita, miten syvällisesti käsittelee aiheita lasten tai nuorten kanssa.
Ryhmäkoko
Ryhmäkoolla on vaikutusta keikan järjestämiseen. Osa teemoista sopii pienemmille ryhmille. Lisäksi palvelutalot voivat rajoittaa osallistujamäärää, jolloin toimintaa voi joutua muotoilemaan. Yleensä tiloihin mahtuu noin 20 henkilön ryhmä.
Onko ryhmä mahdollista jakaa pienempiin? Esimerkiksi eri osastoille tai järjestää useampi keikka.
Jos ryhmäkoko on suuri, kannattaa keskustella toimintakoordinaattorin kanssa sopivista teemoista ja toteutuksesta
Valmistautuminen
Ryhmänohjaaja saa kattavan etukäteisinfon sisältäen keikkatiedot ja materiaalit valmistautumiseen ryhmän kanssa. Videomme esittelee toimintaamme, ja diojen avulla ryhmänohjaaja avaa ikäihmisten kohtaamiseen liittyviä kysymyksiä.
Voit sopia koordinaattorin kanssa tutustumiskerrasta. Toteutamme tutustumiskerrat ensisijaisesti etäyhteydellä, mutta voit kysyä myös vierailusta paikan päälle. Jos vierailu ei ole tarpeen, koordinaattori voi lähettää oman esittelynsä osallistujille. Saat linkin materiaalipankkiin, jonne lisäämme vinkkejä ja materiaalia asioiden käsittelyyn lasten ja nuorten kanssa.
Miksi mukaan?
- Helppoa, rentoa ja yhteisöllistä ryhmätoimintaa
- Innostavaa ja luovaa kansalaiskasvatusta
- Vaihtelua ja piristystä arkeen
- Vuorovaikutus-, tunne-, osallistumis- ja vaikuttamistaitojen harjoittelu autenttisessa oppimisympäristössä
- Merkityksellisiä ylisukupolvisia kohtaamisia ja arvokkaita oppimiskokemuksia
- Mahdollisuus tutustua vapaaehtoistoimintaan
- Mahdollisuus hyödyntää Siskojen ja Simojen työntekijäresurssia, osaamista ja materiaalia
Välittämistä keikka kerrallaan
Meillä ei tarvitse sitoutua toimintaan pitkäaikaisesti, vaan meillä edetään keikka kerrallaan. Jokainen keikka on arvokas ja merkityksellinen! Osallistumalla tuot hyvää mieltä niin ikäihmisille kuin osallistuville lapsille ja nuorille.
Meillä on mahdollista halutessaan liittyä yhteystietolistalle, jos haluat kuulla ensimmäisenä uusista kampanjoistamme ja muista tempauksista. Myös uutiskirjeen tilaaminen on mahdollista.
Ilmoittaudu mukaan välittämisen keikalle!
Tarkista paikkakunnat
Tarkista, onko paikkakuntasi mukana kevään kampanjassa.
Paikkakunnat: Helsinki, Espoo, Vantaa, Kirkkonummi, Tuusula, Järvenpää, Nurmijärvi, Hyvinkää, Porvoo, Lahti, Heinola, Tampere, Jyväskylä ja Savonlinna
Valitse teema
Valitse ryhmällesi sopiva teema tai ideoikaa teema yhdessä ryhmän kanssa. Löydät valmiita ideoita keikkatarjottimelta.
Tutustu keikkatarjottimiin:
Ilmoittaudu lomakkeella
Ilmoita ryhmäsi mukaan alla olevalla lomakkeella. Toimintakoordinaattorimme on sinuun yhteydessä keikan sopimiseksi antamiesi tietojen pohjalta. Saat lähempänä keikkaa sähköpostitse ennakkoinfon.
Otamme vastaan lasten ja nuorten ottamia kuvia ja videoita keikoilta.
Kysy lisää
Kysy lisää paikkakuntasi toimintakoordinaattorilta. Löydät paikkakuntien toimintakoordinaattorit täältä!
Jos paikkakunnallasi ei tällä hetkellä toimi koordinaattoria, ota yhteyttä aluepäällikkö Niina Kilpiäiseen.
Niina Kilpiäinen
niina.kilpiainen@siskotjasimot.fi
050 4684532