Siskot ja Simot -yhteisön koordinoima Koko Suomi kiittää -hanke sai arvovaltaisen tukijan, kun tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio lupautui hankkeen viralliseksi suojelijaksi. Siskoille ja Simoille rouva Haukion mukaan saaminen on suuri ilonaihe.

”Onhan se aivan mahdottoman hienoa saada tasavallan ensimmäinen nainen hankkeemme suojelijaksi! Tämä välittää myös meille viestiä siitä, että työllämme on merkitystä ja hanke koetaan arvokkaaksi”, iloitsee yhteisön toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Siskot ja Simot on luovan välittämisen yhteisö, joka edistää tavallisen ihmisen taidoin tehtävää matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa sekä ihmisten välisiä kohtaamisia yli sukupolvien. Satavuotiaan Suomen juhlavuonna yhteisö organisoi Koko Suomi kiittää -hankkeen, joka kutsuu mukaan kaikki Suomen kunnat osoittamaan kiitollisuutta edellisille sukupolville teoilla. Tavoitteena on, että kaikissa Suomen kunnissa järjestetään omanlaisensa kiitosjuhla tai tempaus, jonka kunniavieraina ovat paikalliset ikäihmiset. Kiitostapahtuman muoto ja sisältö on  paikallisesti päätettävissä -  kaikki rollaattoririehasta päivätansseihin on mahdollista. Koko Suomi kiittää -hanke on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa, ja se toteutetaan yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa.

Osana hanketta Siskot ja Simot toteuttaa myös #kokosuomikiittää -viestintäkampanjan, jonka tarkoitus on innostaa suomalaisia kiittämään myös sanoin, ja näyttää kuinka helppoa se on.  Kampanja tuo kiittämisen lähelle, sillä se muistuttaa, että kiitettäviä löytyy lähes jokaiselta  myös ihan lähipiiristä: omat isovanhempamme ovat tehneet työnsä meidän eteemme ja ovat kiitoksensa ansainneet. Siskot ja Simot haastaakin jokaisen suomalaisen kiittämään omia isovanhempiaan tai muita Suomen hyvinvointia rakentaneita!

Go to top