Siskot ja Simot on luovan välittämisen yhteisö, joka edistää tavallisen ihmisen taidoin tehtävää, matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa.

 

Hyvää mieltä ja välittämistä lähimmäisistä

Siskot ja Simot -yhteisö mobilisoi kansalaisia välittämään lähimmäisistään, kohtaamaan heitä ja tuottamaan hyvää mieltä muille ja itselle.

Kuka tahansa voi toimia siskona ja simona, ja olla avuksi ja iloksi lähimmäisille.Toimintaan ovat tervetulleita niin aikuiset, nuoret kuin lapsetkin.Tapahtumissa on ollut mukaan myös koiria ja kissoja. Yhteisö organisoi suoraa, matalan kynnyksen vapaaehtoistoimintaa eikä yhteisön jäsenen tarvitse liittyä mihinkään järjestöön. Toimintaa järjestetään yhteisinä tempauksina sekä pienemmissä soluissa ja ryhmissä.

Siskojen ja Simojen toiminnan tarkoituksena on tukea ihmisten sosiaalista hyvinvointia ja sosiaalista eheyttä paikallisyhteisöissä. Yhteisön visiona on, että Suomi on välittämisen ja yhteisvastuun yhteiskunta, jossa kansalaiset ottavat vastuuta omasta ja lähimmäisten hyvinvoinnista.

 

Toimintamuotojamme ovat mm.

 

Toive maanlaajuisesta toiminnasta

Jokainen yhteisön arvoihin sitoutuva kansalainen voi osallistua toimintaan, ja myös ehdottaa toimintakohteita ja tekemisen tapoja. Yhteisön toimintaa ohjaavat arvot ovat yhteisöllisyys, vastuullisuus, rohkeus ja ilo. Yhteisön toiminnassa pyritään vastaamaan niihin toiveisiin ja unelmiin, joita kohdattavilla lähimmäisillä on. Siskot ja Simot- yhteisö on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, ja se tarjoaa myös sateenvarjomaisen foorumin yhteiselle luovan välittämisen vapaaehtoistoiminnalle.

Siskojen ja Simojen toiminta on tässä muodossa pioneeritoimintaa maassamme, yhteisö on aloittanut toimintansa Järvenpään alueella ja toiminta on levinyt useisiin naapurikuntiin. Yhteisön toiveena on, että Siskojen ja Simojen käynnistämä lähimmäisten kohtaaminen ja luova välittäminen leviää koko maahan, ja nettisivuille saadaan linkitettyä lukuisia paikallisia toimintaryhmiä ympäri maata.

Yhteisön koordinaattorina toimii Eero Väisänen, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., GSM 050 545 3145. Jos haluat tietää toiminnasta enemmän tai toteuttaa sitä omalla paikkakunnalla, ota yhteyttä!

 

 

Go to top