Järvenpään Siskojen ja Simojen lauluryhmä on kokoontunut Jampan palvelutaloissa jo kohta neljän vuoden ajan. Sunnnuntaina 9.4. järjestettyihin Yhdessä -teemaisiin kevätkauden päättäjäisiin kutsuttiin asukkaat omaisineen, ja Pihlavistokodin aula täyttyikin ääriään myöten innokkaista laulajista ja heidän läheisistään. Alusta asti ryhmässä mukana on ollut Anja, joka tulee laulukerhoon "aivan varmasti joka kerta". Nurmeksesta etelään päätynyt Anja on kolmen lapsen äiti ja kuuden lapsen mummo, jälkikasvusta kevätkauden päättäjäisissä olivat tytär Merja sekä paria päivää vaille 17-vuotias tyttärentytär Laura. Ryhmän vetäjien Sirpa Vihavaisen ja Helena Walleniuksen kasaamasta upouudesta lauluvihkosta löytykin lauluja, jotka olivat tuttuja sekä mummolle että Lauralle - toiselle kansakoulusta ja toiselle lukion musiikintunneilta. Sävelkorva kulkee selkeästi suvussa, sillä Marionin Tipitii -biisi sai Anjan muistelemaan, kuinka Merja -tytär jo kolmivuotiaana lauloi iskelmätähden Baby Face -biisiä.

Vierailevana tähtenä paikalle saapui myös Gilda -koira isäntänä Gustavin kanssa. "Tuovi on pitänyt minusta aina huolta ja hän rakastaa Gildaa", kertoi Gustav, jonka sylissä karvakaveri osallistui laulajaisiin kuunteluoppilaan roolissa. Laulun tauottua hetkeksi esitti Gilda haukkuvan vastalauseensa ja saikin seuraavaksi kuulla laulun Hepokatista.

Kevätkauden päättäjäisissä Siskojen ja Simojen kantava ajatus yhdessä olemisesta ja toisten ihmisten kohtaamisesta oli vahvasti läsnä. Musiikki voimauttaa, rakentaa siltoja sukupolvien välille ja erään laulajan sanoin "on vaan niin maan hauskaa hommaa".

Lämmin kiitos kaikille laulukavereille! 

 

Kaikki artikkelit

Go to top