Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot on yksi kuudesta yleisöäänestyksessä ehdolla olevasta toimijasta. Tänä vuonna Oikeusministeriön jakaman Demokratiapalkinnon teemana on kumppanuus, ja se myönnetään kolmelle taholle, jotka ovat vahvistaneet kumppanuuteen perustuvaa toimintakulttuuria.

“On suuri kunnia tulla valituksi ehdolle näin hienojen toimijoiden rinnalla! Siskojen ja Simojen toiminta perustuu täysin kumppanuudelle ja yhteistyölle, joten ihan oikeassa kategoriassa ollaan”, iloitsee järjestön toiminnanjohtaja Eero Väisänen.

Palkinnolla halutaan kiittää kumppanuutta esimerkillisesti edistäneitä ja kumppanuuksien kehittämisen eteen työskenteleviä tahoja. 10 000 euron arvoinen palkinto jaetaan kolmen kansalaisyhteiskunnan toimijan kesken. Yksi voittajista valitaan yleisöäänestyksellä ja kaksi muuta valitsee raati, johon kuuluvat jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen ja näyttelijä, professori Elina Knihtilä. Demokratiapalkinto jaetaan Suomi 100 -demokratiaviikkojen juhlaseminaarissa 30. maaliskuuta.

“Jo pelkkä ehdokkuus antaa meille uutta tuulta purjeisiin, mutta tietysti palkinnon saaminen olisi mielettömän hieno tunnustus ja toisi mukanaan monia uusia mahdollisuuksia. Uskomme että toimintamme koetaan kentällä arvokkaaksi, joten eikun urakalla äänestämään Siskoja ja Simoja!”, Väisänen kehottaa.

Siskoja ja Simoja voi äänestää palkinnon saajaksi otakantaa.fi palvelussa 15. maaliskuuta saakka täällä!

Kaikki artikkelit

Go to top