Siskojen ja Simojen koordinoima Koko Suomi kiittää –hanke lähti vauhdilla käyntiin viime lauantaina 11. 2. Järvenpäässä vietetyn Leffa+popparia –tempauksen merkeissä. Jampan Vaahterakodissa järjestettyyn elokuvanäytökseen kutsuttiin väkeä kaikista palvelupihan taloista, ja vierasmäärä yllättikin järjestäjät positiivisesti. 

”Kyllä sai melkoista ihmistetristä pelata että mahduimme kaikki katsomaan elokuvaa. Ehkä pidämme ensi kerralla kaksi näytöstä!” iloitsee tapahtuman koordinoinut ”sisko” Oona-Lotta Salomaa.

Tiiviydestä huolimatta, tai kenties juuri sen vuoksi, tunnelma oli lämmin, ja elokuvan äänimaailmaa elävöittivät naurahdukset, keskustelu, popkornin rapina ja ajoittainen kuorsauskin. 

”Eikös leffaillassa joku aina nukahda! Näen sen suurena onnistumisen merkkinä”, Salomaa nauraa.

Vaikka elokuvanäytöksen järjestäminen on suhteellisen vaivatonta, on vapaaehtoisten työpanos kuitenkin tällaisille tapahtumille elintärkeää. Nais- ja miesvoimaa tarvitaan käytännön järjestelyihin pöytien siirtelystä leffaeväiden jakoon ja palvelupihan asukkaiden leffaseuraksi. 

”Tällä kertaa erityisen suuri kiitos kuuluu Pajalan K-Supermarketin kauppiaalle Karri Himbergille, joka on lähtenyt poikkeuksellisella ilolla osaltaan mukaan toimintaan. Tässä tapauksessa hän esimerkiksi lahjoitti leffaeväät koko väelle”, Salomaa kiittää. 

Ohikulkiessaan eräs elokuvavieraista, 86-vuotias palvelupihan asukas huikkaa oman kiitoksensa: ”hatunnosto kaikille järjestäjille, mukava olla yhdessä!”

Nurmijärvellä puolestaan kiitettiin omaishoitajia ja hoidettavia konsertilla. Nurmijärven Yhteiskoululla järjestetty musiikillinen hyvänolon hetki keräsi yhteen noin neljäkymmentä musiikin ystävää, ja kehuja satelikin esiintyjien ammattitaidosta ja esitysten tasosta. 

Koko Suomi kiittää on Siskojen ja Simojen satavuotiaan Suomen juhlavuoden hanke, jonka tarkoituksena on kiittää itsenäisyyttämme rakentamassa olleita sukupolvia erilaisin juhlin ja tempauksin. Siskot ja Simot haastaa Suomen jokaisen kylän, kunnan ja kaupungin mukaan kiittämään. Lue lisää www.kokosuomikiittaa.fi ja järjestä oma tempauksesi!

Kaikki artikkelit

Go to top