Hyvinkään Siskot ja Simot veivät Hyvinkään Veteraanitalon asukkaita ulkoilemaan kevätauringon paisteessa. Kuva: Paula Mitchell

Sunnuntaina 7.5. järjestetty Hyvinkään Veteraanitalon ulkoilukeikka oli menestys sekä sään että ohjelman puolesta. Kevätaurinko helli ulkoilijoita ja lenkkeillessä mieli virkistyi kummasti. "Porukalla kun lähdetään ulkoilemaan niin pärjätään me vanhuksetkin", nauroi Viipurista sotaa lapsena paennut Eine. "Viimeksi liukkaalla säällä ulkoillessa vitsailin hoitajille että päästäävät tuossa mäen päällä irti pyörätuolista niin pääsen vauhdilla alas ja huudan vaan mennessäni että pois alta risut ja männynkävyt", vitsaili Sortavalasta kolmen sisaruksen kanssa evakuoitu Elina. 

                                                                           Ulkoilun jälkeen Veteraanitalon asukkaat saivat nauttia Laulusiskojen esityksestä. Kuva: Paula Mitchell

Auringon lisäksi lisää lämpöä päivään toivat Veteraanitalon aulassa esiintyneet Laulusiskot. Ikivihreät kansansuosikit soivat kauniisti, ja esitystä seuranneessa yhteislauluhetkessä laulettiin asiaankuuluvasti muun muassa Heili Karjalasta. Kansakoulun opettajana toiminut Eine muisteli, kuinka 50 -luvulla ei-musikaalistenkin opettajien oli löydettävä sisäinen pianovirtuoosinsa. "En tykkää itse laulaa, mutta virassa oli opeteltava soittamaan pianolla tietyt virret ulkoa. Niitä oppilaat sitten lauloivat. Mukava on nauttia musiikista ihan näin kuuntelijan roolissa".

Siskojen ja Simojen kanssa ulkoilemaan lähti noin kymmen vanhusta ja muuhun ohjelmaan osallistui vajaa kolmekymmentä talon asukasta. Ulkoilukeikalle mukaan lähti myös muutama uusi vapaaehtoinen, joille kokemus oli sydäntälämmittävä. "Oli hauska yhteensattuma, että Alpo jonka kanssa siinä kuljettiin on ollut samassa firmassa töissä missä minä nyt olen. Hän on jäänyt jo kolmekymmentä vuotta sitten eläkkeelle ja ikäeroa on kuusikymmentä vuotta. Oikein hauska kohtaaminen ja jutunjuurta riitti!", kertoi Valtteri, joka tuli keikalle puolisonsa Johannan kanssa. 

Ulkoilukeikka oli Valtterin ja Johannan ensimmäinen kerta Siskojen ja Simojen riveissä. "Tulemme varmasti uudelleenkin, osallistuminen oli niin helpoksi tehty!", totesi Johanna. Kuva: Paula Mitchell

Siskojen ja Simojen keikoilla odottamattomat kohtaamiset ja naurunpyrskähdykset ovat arkipäivää! Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaamme. Parhaiten pysyt kärryillä keikoista seuraamalla Facebookiamme - tai jos mielessäsi on idea keikasta, jonka haluaisit järjestää, ota meihin rohkeasti yhteyttä!

 

 

Suomi 100 Koko Suomi Kiittää!

Ilmoittaudu mukaan!

Roskapostisuoja - kirjoita näkemäsi merkit alle

Go to top